Ως ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, μπορεί συχνά να λαμβάνετε αιτήματα από επισκέπτες που έχουν κάνει κράτηση μέσω πλατφορμών τρίτων, όπως η Booking.com. Αυτοί οι επισκέπτες μπορεί να ζητήσουν αναβάθμιση του δωματίου τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να απειλήσουν ότι θα αφήσουν κακή κριτική αν το αίτημά τους δεν ικανοποιηθεί. Ο χειρισμός τέτοιων καταστάσεων μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά με τη σωστή προσέγγιση, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες σας είναι ικανοποιημένοι, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα του ξενοδοχείου σας.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να χειριστείτε τους επισκέπτες που ζητούν αναβάθμιση και απειλούν να αφήσουν κακή κριτική:

Ακούστε το αίτημα του επισκέπτη: Όταν ένας επισκέπτης ζητά αναβάθμιση, αφιερώστε χρόνο για να ακούσετε τους λόγους του. Μερικές φορές, οι επισκέπτες μπορεί να έχουν βάσιμους λόγους για να θέλουν αναβάθμιση, όπως μια ειδική περίσταση ή μια μεγαλύτερη διαμονή. Ακούγοντας το αίτημά τους, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες τους και να καθορίσετε αν είναι δυνατή η αναβάθμιση.

Αξιολογήστε την κατάσταση: Αφού ακούσετε το αίτημα του επισκέπτη, αξιολογήστε την κατάσταση. Εξετάστε παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα των δωματίων, το κόστος της αναβάθμισης και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει σε άλλους επισκέπτες. Εάν δεν μπορείτε να δώσετε την αναβάθμιση, εξηγήστε τους λόγους στον επισκέπτη και προσφέρετε εναλλακτικές λύσεις, όπως δωρεάν παροχές ή υπηρεσίες.

Να είστε ξεκάθαροι: Εάν δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε την αναβάθμιση, να είστε ξεκάθαροι με τον επισκέπτη. Εξηγήστε τους λόγους της απόφασής σας και προσφέρετε εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, αν το ξενοδοχείο είναι πλήρες, ενημερώστε τον επισκέπτη ότι δεν είναι δυνατή η αναβάθμιση, αλλά προσφέρετε δωρεάν πρωινό ή αργοπορημένο check-out.

Ανταποκριθείτε επαγγελματικά: Εάν ο επισκέπτης απειλεί να αφήσει κακή κριτική, απαντήστε με επαγγελματισμό και ψυχραιμία. Αναγνωρίστε τις ανησυχίες του και επαναλάβετε τη δέσμευσή σας να παρέχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Αποφύγετε να γίνετε αμυντικοί ή επιθετικοί, καθώς αυτό μπορεί να κλιμακώσει την κατάσταση.

Παρακολουθήστε περαιτέρω: Μετά τη διαμονή του επισκέπτη, επικοινωνήστε μαζί του για να βεβαιωθείτε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την εμπειρία του. Εάν ο επισκέπτης άφησε αρνητική κριτική, απαντήστε άμεσα και επαγγελματικά, αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες του και προσφέροντας λύσεις.

Εν κατακλείδι, ο χειρισμός των επισκεπτών που ζητούν αναβαθμίσεις και απειλούν με κακές κριτικές μπορεί να αποτελέσει πρόκληση. Ωστόσο, ακούγοντας το αίτημά τους, αξιολογώντας την κατάσταση, όντας ξεκάθαροι, ανταποκρινόμενοι επαγγελματικά και παρακολουθώντας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες σας είναι ικανοποιημένοι και ότι το ξενοδοχείο σας διατηρεί μια θετική φήμη.

× Γειά σας! Χρειάζεστε πληροφορίες? ?