Covid-19 και online check-in

Η πανδημία έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας των περισσότερων επιχειρήσεων και τα ξενοδοχεία δεν αποτελούν εξαίρεση. Στη φιλοξενία, τόσα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που πολλές τεχνολογικές λύσεις έγιναν όχι μόνο δημοφιλείς, αλλά ζωτικής σημασίας για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Το check-in του ξενοδοχείου έχει αλλάξει, με πολλούς τρόπους. Υπάρχει μια έξαρση στους ξενοδόχους που αναζητούν λύσεις για να επιτρέψουν το ανέπαφο check-in, το οποίο αποτελεί για αυτούς το επίκεντρο τους τελευταίους μήνες λόγω των μέτρων Covid-19 και των κανόνων κοινωνικής απόστασης.

Η φιλοξενία είναι μια τόσο προσωπική επιχείρηση, που είναι δύσκολο να αλληλεπιδράσετε με τους επισκέπτες και να τους κρατήσετε πιστούς σε εσάς, διατηρώντας ταυτόχρονα την επικοινωνία χωρίς επαφή. Επομένως, πρέπει να εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που προσφέρει το check-in χωρίς επαφή στον επισκέπτη και στο ξενοδοχείο.

Πλεονεκτήματα

Το online check-in για ξενοδοχεία έχει αποκτήσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια λόγω της αποτελεσματικότητάς του για τους επισκέπτες και τα ξενοδοχεία, αλλά η υιοθέτησή του πήρε μια επιπλέον ώθηση από την πανδημία Covid-19.

Ας υπογραμμίσουμε μερικά από τα κύρια πλεονεκτήματα που μπορεί να αναμένει κάθε ξενοδοχείο:

Βελτιωμένη εμπειρία πελατών

Η ικανοποίηση των αναγκών των σύγχρονων επισκεπτών είναι πιο σημαντική σήμερα από ποτέ και θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν ένας πελάτης επιλέγει να επιστρέψει στην ιδιοκτησία σας στο μέλλον αντί να κοιτάξει αλλού. Ως εκ τούτου, η δυνατότητα να προσφέρετε στους πελάτες εμπειρία check-in χωρίς επαφή και το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας είναι καθοριστικής πλέον σημασίας.

Με το online check-in, οι επισκέπτες μπορούν να παραλείψουν τις ουρές στα λόμπι του ξενοδοχείου και να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της κράτησής τους – για παράδειγμα: μπορούν να προσθέσουν late check-out, έξτρα παροχές κατά τη διαμονή τους και να ζητήσουν να ενημερωθούν για το πότε θα είναι διαθέσιμο το δωμάτιό τους και να τους δοθεί απευθείας πρόσβαση χρησιμοποιώντας την τεχνολογία.

Η υιοθέτηση συστημάτων online check-in αποδεικνύει σαφώς ότι το ξενοδοχείο σας γνωρίζει πολύ καλά τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις. Οι πελάτες είναι πιθανό να περιμένουν ή ακόμα και να απαιτήσουν κάτι τέτοιο.

Αυξημένη αποτελεσματικότητα για ξενοδοχεία

Η αποτελεσματικότητα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας και των πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας που ισχύουν, είναι πιο οδυνηρή από ποτέ. Μόνο όταν ένα ξενοδοχείο υιοθετήσει μια ενιαία στρατιγική είναι σε θέση να προσφέρει καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορεί να ακούγεται απρόσωπο, αλλά φέτος λόγω του Covid-19, η χρονιά είναι αφιερωμένη στο self-service και το self-check-in, οπότε κάθε πιθανότητα να αποφύγετε τη φυσική επαφή σε οποιαδήποτε συναλλαγή είναι μια νίκη. Το online check-in βοηθά το ξενοδοχείο να μειώσει τις ώρες αιχμής στο check-in / check-out στη ρεσεψιόν.

Ενσωμάτωση διάφορων μεθόδων πληρωμών

Οι online πληρωμές επιτρέπουν να γίνει μια ολόκληρη διαδικασία  χωρίς επαφή για τον επισκέπτη, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας ρεαλιστικής εμπειρίας check-in και check-out χωρίς επαφή.

Μειονεκτήματα

Το διαδικτυακό check-in προσφέρει ευκολία, αλλά μερικές φορές οι πελάτες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ορισμένες δυσκολίες με το σύστημα. Ακολουθούν ορισμένα μειονεκτήματα ή απώλειες του online check-in.

Η τεχνολογία χωρίς επαφή εισήχθη για την ελαχιστοποίηση της επαφής και τη σημαντική μείωση του αριθμού των επιφανειών που πρέπει να αγγίξετε στο λόμπι και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Αυτές οι αλλαγές έχουν ως αποτέλεσμα λιγότερο χρόνο μεταξύ των επισκεπτών και του προσωπικού του ξενοδοχείου, πράγμα που σημαίνει λιγότερη αλληλεπίδραση σε αυτό που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μια τόσο προσωπική επιχείρηση όπως η φιλοξενία. Μπορεί να είναι ενοχλητικό για τους πελάτες, καθώς τους αρέσει να μιλούν με κάποιον και σίγουρα δεν λαμβάνουν την προσοχή που τους αξίζει από το μηχάνημα αυτόματου check-in ή από την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Μπορεί επίσης να είναι απογοητευτικό για τους ξενοδόχους, επειδή τους αρέσει να βλέπουν ποιος έρχεται στο ξενοδοχείο τους.

Η έλλειψη αλληλεπίδρασης σημαίνει επίσης ότι η ευελιξία τόσο των επισκεπτών όσο και των ξενοδόχων χάνεται. Μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολο να επιλυθούν περίπλοκα ζητήματα για τους επισκέπτες και δεν είναι δυνατό για το προσωπικό του ξενοδοχείου να παρακολουθεί όλους τους επισκέπτες που φθάνουν και αναχωρούν από το ξενοδοχείο τους.

Δεν είναι όλες οι ηλικίες/κουλτούρες άνετες με την ψηφιοποίηση του check-in του ξενοδοχείου. Η διαδικτυακή τεχνολογία check-in είναι εύχρηστη για όσους έχουν τις τεχνικές γνώσεις, αλλά θα είναι δύσκολη για όσους δεν έχουν καμία ιδέα για αυτήν την τεχνολογία, ειδικά όταν χρειάζονται βοήθεια ή ο ιστότοπος ή η εφαρμογή για κινητά δεν λειτουργεί σωστά ή δεν δείχνει τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Για ευέλικτες κρατήσεις, η πολιτική ακύρωσης μπορεί να είναι έως τις 14:00 την ημέρα άφιξης. Όταν ζητάτε από έναν επισκέπτη να κάνει check-in online πριν από την άφιξή του, του ζητάτε επίσης να πληρώσει προκαταβολικά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια επιπλέον πρόκληση εάν ο επισκέπτης πρέπει να ακυρώσει την κράτησή του και να λάβει επιστροφή χρημάτων μετά το check in, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται εντός της περιόδου ακύρωσης.

Πολλά παλαιότερα ξενοδοχεία δεν διαθέτουν τεχνολογία Smart lock για κινητά και απαιτείται επένδυση για την αναβάθμιση κάθε κλειδαριάς. Πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν τον προϋπολογισμό να το κάνουν αυτό αυτή τη στιγμή.

Ποιο θα ήταν το ιδανικό σενάριο;

Βλέπουμε ότι οι διαδικτυακές υπηρεσίες check-in αναμένεται να γίνουν το στήριγμα ολόκληρου του ξενοδοχειακού τομέα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να υιοθετηθεί τεχνολογία που όχι μόνο αντικαθιστά τα σημεία τριβής στο online check-in / check-out, αλλά αφήνει ευελιξία για την προσωπική επικοινωνία μεταξύ ενός επισκέπτη και του οικοδεσπότη του.

Η τεχνολογία πρέπει να προσαρμοστεί στον ξενοδοχειακό τομέα και το στοχευμένο κοινό. Το ιδανικό σενάριο για ένα ξενοδοχείο, για παράδειγμα, θα ήταν οι επισκέπτες να υποδέχονταν από έναν υπάλληλο. Ο επισκέπτης θα είχε προεγκρίνει κάποιες επιλογές στο Διαδίκτυο και θα χειρίζεται όλες τις πληρωμές με πιστωτική κάρτα ή με τρόπο ήδη συμφωνημένο. Ο ρόλος του υπαλλήλου θα είναι η κάλυψη της προσωπικής επαφής με τους επισκέπτες, η κατανόηση των αναγκών τους, η παράδοση του κλειδιού του δωματίου τους, η παρουσίαση των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου και η διευθέτηση οποιωνδήποτε αναγκών στο κατάλυμα.

Διαθέτουμε όλα τα εργαλεία που απαιτεί το online check-in. Ρωτήστε μας να μάθετε περισσότερα για αυτό.

× Γειά σας! Χρειάζεστε πληροφορίες? ?