Ως ξενοδόχος στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό online ταξιδιωτικό πρακτορείο (OTA) για να προσελκύσετε επισκέπτες στο κατάλυμά σας. Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο να χρησιμοποιήσετε. Σε αυτή τη δημοσίευση, θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς OTA στην Ελλάδα.

Booking.com

Η Booking.com είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους OTAs παγκοσμίως, με πάνω από 28 εκατομμύρια καταχωρήσεις και 228 εκατομμύρια κρατήσεις διανυκτερεύσεων μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2021. Στην Ελλάδα, έχει μερίδιο αγοράς 45%, γεγονός που την καθιστά τον πιο δημοφιλή OTA στη χώρα. Οι επισκέπτες εκτιμούν τη φιλική προς το χρήστη διεπαφή της Booking.com, ενώ η πλατφόρμα προσφέρει ένα σύστημα κριτικής που επιτρέπει στους επισκέπτες να αφήνουν σχόλια για τη διαμονή τους, καθιστώντας την ένα χρήσιμο εργαλείο για τους ξενοδόχους. Η προμήθεια της ανέρχεται στα 15 με 25%

Expedia

Η Expedia είναι ένας άλλος γνωστός OTA που κατέχει μερίδιο αγοράς 16% στην Ελλάδα. Αν και δεν διαθέτει τόσο εκτεταμένο κατάλογο όσο η Booking.com, εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα για τους ταξιδιώτες που αναζητούν καταλύματα στην Ελλάδα. Η Expedia προσφέρει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης που ανταμείβει τους επισκέπτες για κάθε κράτηση που κάνουν, γεγονός που μπορεί να ενθαρρύνει τις επαναλαμβανόμενες κρατήσεις. Η προμήθεια της ανέρχεται στα 15 με 25%.

TripAdvisor

Το TripAdvisor δεν είναι απλώς ένας OTA, αλλά μια ταξιδιωτική πλατφόρμα που προσφέρει πληροφορίες για ταξιδιωτικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα έχει μερίδιο αγοράς 17% και διαθέτει ένα τεράστιο απόθεμα καταλυμάτων. Το σύστημα αξιολόγησης του TripAdvisor αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τους ξενοδόχους, καθώς παρέχει ανατροφοδότηση για τους τομείς που χρειάζονται βελτίωση.

Airbnb

Η Airbnb είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να κλείνουν καταλύματα, όπως διαμερίσματα και βίλες. Έχει αρκετά μεγάλο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα (20%), και εξακολουθεί να αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους ταξιδιώτες που αναζητούν μοναδικές εμπειρίες. 6 επισκέπτες κάνουν check-in σε μια καταχώριση της Airbnb κάθε δευτερόλεπτο. To ποσοστο προμήθειας για την  Airbnb είναι στα 3 % για ιδιοκτήτες που δεν χρησιμοποιούν Channel Manager και 15% για αυτούς που χρησιμοποιούν.

VRBO

Η VRBO είναι μια πλατφόρμα που ειδικεύεται στις ενοικιάσεις Vacation Rentals, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή για τους ιδιοκτήτες που προσφέρουν ενοικιάσεις βίλας ή διαμερισμάτων. Έχει μερίδιο αγοράς 4% στην Ελλάδα και είναι δημοφιλής στους ταξιδιώτες που αναζητούν ιδιωτικά καταλύματα. Η VRBO προσφέρει επίσης ένα σύστημα αξιολόγησης που επιτρέπει στους επισκέπτες να αφήνουν σχόλια για τη διαμονή τους. Η προμήθεια της ανέρχεται στα 15%.

Trivago

Η Trivago είναι μια μηχανή αναζήτησης που συγκρίνει τιμές για ξενοδοχεία και καταλύματα από διάφορα OTAs και ιστότοπους κρατήσεων, επιτρέποντας στους χρήστες να βρουν τις καλύτερες προσφορές. Παρόλο που η Trivago δεν είναι η ίδια OTA, εξακολουθεί να είναι μια ουσιαστική πλατφόρμα για τους ξενοδόχους που πρέπει να εξετάσουν, καθώς μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό τους και να αυξήσει τις κρατήσεις. Σύμφωνα με την SimilarWeb, η Trivago κατατάσσεται ως η 5η πιο δημοφιλής ταξιδιωτική ιστοσελίδα στην Ελλάδα, με εκτιμώμενες 14,37 εκατομμύρια μηνιαίες επισκέψεις από τον Μάρτιο του 2021. Αυτό την καθιστά μια σημαντική πλατφόρμα για τους ξενοδόχους ώστε να διαφημίσουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες και να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένοι OTA, όπως η Ctrip και η Agoda, στοχεύουν στην ασιατική αγορά, και μπορεί να μην λειτουργούν τόσο καλά στην Ελλάδα. Ως ξενοδόχος, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τα χαρακτηριστικά, τα ποσοστά προμήθειας και τη βάση χρηστών κάθε OTA πριν αποφασίσετε ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσετε. Ενώ κάθε OTA έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, η χρήση πολλαπλών OTA μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της έκθεσης και στην προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στο κατάλυμά σας.

Επιλέξτε το καλύτερο Channel Manager για τη διαχείριση των καταλυμάτων σας.

Ως ξενοδόχος ή οικοδεσπότης στην Ελλάδα, η επιλογή του σωστού Online Travel Agency (OTA) είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση επισκεπτών στο κατάλυμά σας. Ωστόσο, η διαχείριση της διαθεσιμότητας και των τιμών σας σε πολλούς OTA μπορεί να είναι χρονοβόρα και δύσκολη υπόθεση. Σε αυτό το σημείο μπορεί να σας βοηθήσει ένα channel manager όπως το TravelDataService.

Το TravelDataService είναι ένα channel manager βασισμένο στο cloud που επιτρέπει στους ξενοδόχους να διαχειρίζονται το απόθεμα και τις τιμές τους σε πολλούς OTAs από μια ενιαία πλατφόρμα. Ενσωματώνεται απρόσκοπτα με δημοφιλείς OTA όπως η Booking.com, η Expedia, το TripAdvisor, η Airbnb και η VRBO, επιτρέποντας στους ξενοδόχους να αυξήσουν την προβολή τους και να προσεγγίσουν περισσότερους επισκέπτες.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του TravelDataService είναι ότι μπορεί να συγχρονιστεί με όλους τους μεγάλους OTA χωρίς προβλήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι ξενοδόχοι μπορούν να ενημερώνουν το απόθεμα και τις τιμές τους σε πραγματικό χρόνο, αποφεύγοντας τις υπερκρατήσεις ή την υποτιμολόγηση των δωματίων τους.

× Γειά σας! Χρειάζεστε πληροφορίες? ?