Πολλοί ξενοδόχοι έχουν εκφράσει την εξής άποψη: “Πριν, εξαρτώμασταν  μόνο από τη Booking.com για κρατήσεις. Τώρα, οι πελάτες μας μπορούν εύκολα να μας βρουν απευθείας στην σελίδα του ξενοδοχείου μας και να κάνουν απευθείας κρατήσεις. Αυτό αντιπροσωπεύει μεγάλη εξοικονόμηση για εμάς!”

Το 90% των χρηστών του διαδικτύου ερευνά ένα ξενοδοχείο ή ξενώνα στο ίντερνετ πριν από την κράτηση. Συνήθως οι πελάτες ψάχνουν με ορισμένα λέξεις κλειδιά, όπως ο τόπος διαμονής και την λέξη “ξενοδοχείο” είτε “ενοικιαζόμενα δωμάτια”, με κάποιες παραλλαγές.

Η διασφάλιση ότι έχετε μια σύγχρονη ιστοσελίδα ξενοδοχείου, σελίδες με σωστές πληροφορίες, αποτελεί βασικό παράγοντα για την επιτυχία της επιχείρησής σας. Επίσης η καλές κριτικές σε δημοφιλείς ιστότοπους βοηθούν.

Ο ιστότοπός σας θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών σας. Γι ‘αυτό, σας ζητάμε μόνο να επιλέξετε επιχειρηματικό στόχο για το ξενοδοχείο ή τον ξενώνα σας. Η Travel Data Service θα καθορίσει ποια πρέπει να είναι η καλύτερη διάταξη του ιστότοπου προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Η ιστοσελίδα ξενοδοχείου είναι για μας μια τέχνη.

ιστοσελίδα ξενοδοχείου

Μερικά χαρακτηριστικά για την ιστοσελίδα ξενοδοχείου:

Responsive σχεδιασμός

Η παρουσίαση του ιστότοπου πρέπει να προσαρμοστεί στα smartphones, τα tablet και τον υπολογιστή. Ανεξάρτητα από το είδος της συσκευής η αρχική σας σελίδα θα πρέπει να εμφανίζεται με τον καλύτερο αισθητικά αλλά και λειτουργικά τρόπο.

Διαφήμιση απο μόνη της

Εάν η ιστοσελίδα σας είναι σωστά τοποθετημένη και ενημερωτική, θα προσελκύσει την προσοχή, έτσι ώστε να αναρτηθεί περισσότερες φορές στα social media, αυτό θα την κάνει περισσότερο γνωστή. Αποτέλεσμα είναι να κερδίζετε και καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησεις, αλλά και περισσότερους πελάτες.

Οι online μηχανές κράτησης (OTA) δεν αντικαθιστούν την ιστοσελίδα ξενοδοχειου σας

Παρόλο που οι περισσότερες κρατήσεις πραγματοποιούνται μέσω αυτών των συστημάτων, στις περισσότερες περιπτώσεις οι χρήστες επισκέπτονται επίσης την σελίδα του ξενοδοχείου σας πριν κάνουν την κράτηση. Δώστε τους το εργαλείο να σας εμπιστευτουν και να προχωρήσουν στην κράτηση μέσω τις δική σας ιστοσελίδας. Αυτο μπορεί να επιτευχθεί με ενα σωστό και λειτουργικό σύστημα κρατήσεων.

Το 2018, βλέπουμε μερικές δημιουργικές νέες ιδέες και μερικές επαναδιαμορφωμένες εκδόσεις ρετρό σχεδίων ιστοσελίδων ξενοδοχείων. Στην υπερ-ανταγωνιστική ξενοδοχειακή βιομηχανία, ο εξαιρετικός σχεδιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Οι επισκέπτες συγκρίνουν τις επιλογές γρήγορα και κρίνουν τα ξενοδοχεία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανάλογα με την εμφάνιση και την αίσθηση της ιστοσελίδας τους.

Η σωστη σχεδίαση και ενημέρωση κάνει αμέσως στους πιθανούς πελάτες σας να αισθάνονται ότι βρίσκονται στη σωστή θέση. Τους ενημερώνει ότι το ξενοδοχείο σας προσφέρει το είδος της εμπειρίας που αναζητούν.

Προσοχή η ιστοσελίδα ξενοδοχείου δεν χρειάζεται μόνο να είναι εμφανισιακά όμορφη, αλλα να είναι λειτουργική, να μην μπερδεύει τον πελάτη και να είναι ενημερωτική. Ο πελάτης θα πρέπει απο την πρώτη στιγμή της επίσκεψης του, με μια πρώτη ματιά να αναγνωρίζει σε ποια περιοχή βρίσκεται το ξενοδοχείο και τι προσφέρει.